• 32_MPID_2_Cor_Boers_NL_Eye_gebouw (Kopie).jpg
 • 36_CPID_3_Laurie_Campbell_IR_Dance_with_delight (Kopie).jpg
 • 39_MPID_2_Tejo_Coen_BE_Freestyle (Kopie).jpg
 • 45_CPID_3_Jean_Van_Coillie_BE_Paring_ijsvogels (Kopie).jpg
 • 45_MPID_4_Jean_Van_Coillie_BE_Rusten (Kopie).jpg
 • 45_PTD_2_Jean_Van_Coillie_BE_Crematie (Kopie).jpg
 • 87_CPID_1_Rubby_Adhisuria_ID_Brisk_music (Kopie).jpg
 • 97_PTD_1_Hai_Vu_VN_Ruong_bac_thang_mu_cang_chai (Kopie).jpg
 • 98_CPID_4_Ahmed_Mohamed_Hassan_QA_Blue_fingers (Kopie).jpg
 • 98_MPID_3_Ahmed_Mohamed_Hassan_QA_Five_fingers_bw (Kopie).jpg
 • 138_CPID_2_Ovi_D_Pop_RO_In_uterus_02 (Kopie).jpg
 • 149_PTD_3_Willem_Halbach_NL_Passant_6 (Kopie).jpg
 • 156_PTD_3_Andreas_Kosasih_ID_Stairway_to_heaven (Kopie).jpg
 • 161_PTD_3_Tirta_Widjaya_ID_Kecak_dance_tanah_lot (Kopie).jpg
 • 164_CPID_2_Sally_Widjaja_ID_Nadia_with_her_flying_dress (Kopie).jpg
 • 168_CPID_3_Lita_Legowo_ID_No_more_steps_to_climb (Kopie).jpg
 • 169_PTD_1_Hermandari_Kartowisastro_ID_Kecak__dance_bali (Kopie).jpg
 • 170_PTD_1_Markus_Gunawan_ID_Holy_festival_at_mathura (Kopie).jpg
 • 171_PTD_2_Mieke_Suharini_ID_Balloons_fly_over_temples (Kopie).jpg
 • 172_PTD_2_Herini_Soebari_ID_Mu_cang_chai_rice_terrace (Kopie).jpg
gastsprekers

 Gastsprekers

 We hebben het genoegen om tijdens Tribute to Colour diverse gastsprekers te ontvangen. Kom kijken en luisteren in de Rodi Media Zaal en de Kleine Zaal op de 1e verdieping van Cool Kunst en Cultuur.

Bent u nieuwsgierig wat we nog meer voor u in petto hebben dan kunt op de programma pagina lezen wat voor activiteiten er nog meer zijn.

 

            Zaterdag 19 maart 2022

Hellen van Meene 2012

In de Rodi Media Zaal van Cool komt zaterdagmiddag niemand minder dan Hellen van Meene spreken tijdens Tribute to Colour. Kunstenaar Hellen van Meene staat bekend om haar (meestal) fotografische portretten van tienermeisjes in vierkant formaat. Haar werk werd voor het eerst tentoongesteld in 1996 en is sindsdien over de hele wereld te zien geweest. Haar foto's bevinden zich in de collectie van vele vooraanstaande musea, waaronder Guggenheim NYC en MoMA. Ze woont en werkt in Heiloo en haar onderwerpen zijn nu onder meer jongens, stillevens, honden en andere dieren. Kom kijken en luisteren naar Hellen van Meene.

 

Wim_Jenniskens.jpgPierre Pinkse

Op zaterdag komen ook twee leden van de Landelijke Groep Creatief (LGC) van de Fotobond in de Kleine Zaal op de eerste verdieping een presentatie geven: Wim Jenniskens en Pierre Pinkse. De fotografen van deze groep doen met veel passie aan digitale beeldbewerking en bespreken samen hun werk. ewerking wordt niet alleen gebruikt om een beeld mooier te maken, maar ook om een nieuwe werkelijkheid te creëren.

Wim: “Ik woon in Horst en ben al ruim 15 jaar lid van deze groep. Creativiteit begint waar het nabootsen ophoudt. We maken dus “nieuwe” beelden met onze foto’s. Het zijn foto’s die makkelijker verrassen omdat die nooit zo ergens te zien zijn geweest.”
Pierre: “Ik woon in Hoog Soeren bij Apeldoorn en ik ben lid van Fotografencollectief De Zutphense en ook al een paar jaar lid van de Landelijke Groep Creativiteit. Ik ben fotograaf, beeldmaker en verhalenverteller. Ik gebruik méér foto’s om één nieuw beeld te maken, dat weer een eigen verhaal vertelt. Daar is wat fantasie en creativiteit voor nodig, maar het hoeft niet moeilijk te zijn”.

Op 19 maart laten we zien hoe (eenvoudig) dat (soms) kan zijn. Zin in creatief werk? Kijk naar onze site bij de Fotobond. https://albums.fotobond.nl/LG-Cr/ en breng een bezoek aan onze presentatie in Heerhugowaard.

 

  

Zondag 20 maart 2022

 

Vandaag staan er in De Kleine Zaal op de eerste verdieping van Cool diverse presentaties op het programma. Voor de aanvangstijden kun je het programma bekijken.

 

 

Chris de Bode

Kick off van het regiomentoraat “Landelijke stad en stedelijke platteland” door Chris de Bode.
De Fotobond bestaat 100 jaar. Er is in die tijd veel veranderd, zowel op het platteland als in de stad. Een mooie gelegenheid om hierover een fotodocumentaire te maken. De Regio Noordwest, bestaande uit de afdelingen Noord-Holland Noord, Kennemerland en Amsterdam, organiseert hiervoor een mentoraat onder leiding van Chris de Bode. Chris de Bode is mondiaal bekend en heeft vele internationale prijzen gewonnen als documentaire- en portretfotograaf en als filmregisseur. Dit mentoraat biedt een unieke kans om onder leiding van deze topfotograaf te werken aan een mooie documentaireserie en uw eigen ontwikkeling. Voor meer informatie Chris zie: chrisdebode.com.
Het mentoraat is toegankelijk voor Fotobondleden binnen de Afdelingen Noord-Holland Noord, Kennemerland en Amsterdam en begint op zondag 20 maart 2022 tijdens Tribute to Colour in Heerhugowaard. Dan maakt u kennis met Chris de Bode en alle deelnemende fotografen. Het doel en de verwachtingen van het mentoraat worden besproken, welke vorm u kunt toepassen en welke werkwijzen er mogelijk zijn. Er worden afspraken gemaakt over het vervolg van het mentoraat.

 

MvBalken

Marcel van Balken (o.a. lid van FIAP) zal een presentatie geven over “Conceptuele Fotografie”. Hij heeft diverse titels op zijn naam en kan enthousiast en meeslepend vertellen over zijn beelden en hoe hij daartoe komt.
Hij maakt gecreëerde, vaak samengestelde fotografische beelden, geïnspireerd op de combinatie van de dagelijkse realiteit en de eigen onbegrensde fantasie. Hij schenkt aandacht aan het idee, de techniek en het verhaal achter de foto. Technisch ingenieus gemaakte fotografische composities van realistisch lijkende taferelen, met een enigszins onwerkelijke en soms magisch aandoende sfeer.

 

20150330 Jan 0125 LowFB

Zéker de moeite van het kijken en luisteren waard!Jan Banning geeft een presentatie met het thema: “Van inhoud naar vorm”. Jan Banning is een Nederlandse fotograaf en kunstenaar. Banning is in Nederland geboren uit Nederlands-Indië-ouders. Hij studeerde sociale en economische geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt sinds 1981 als fotograaf. Hij verkrijgt internationale bekendheid met zijn werk waarin hij sociaal-politieke omstandigheden in verschillende landen aan de kaak stelt. Bekend is zijn indrukwekkende fotoserie Troostmeisjes, waarin hij vrouwen portretteert die in het voormalig Nederlands Indië door het Japanse leger tot seksslaaf waren gemaakt. Zijn fotoserie Bureaucratics, een fotografische vergelijkende studie van overheidsambtenaren in acht landen op vijf continenten, werd bekroond met de World Press Photo Award.
Kom dus zeker kijken en luisteren naar deze presentatie van Jan Banning, een spetterende afsluiting van ons mooie festival!

Diana Bokje IMG9850color

In de foyer hebben we de portfoliobespreking door Diana Bokje. Diana Bokje is een zeer gedreven enthousiaste fotografe.

Diana: “Opgegroeid in een fotografennest kreeg ik mijn eerste camera op mijn vierde verjaardag. Het fotograferen zit dus in mijn bloed. Wat mij blijft boeien in de fotografie is de grote verscheidenheid aan beelden. Van prachtige esthetische beelden tot rauwe prikkelende foto’s en soms ongrijpbare verbeeldingen van de werkelijkheid. In mijn foto’s zitten vaak meerdere lagen waardoor het niet altijd direct duidelijk is waarnaar je kijkt. Zowel vorm als inhoud spelen een grote rol in mijn fotografie. Het doel is prikkelende beelden te creëren die de kijker inspireren anders te kijken.”
Iedereen die dat wil kan met een selectie van een aantal foto’s bij haar aanschuiven om die te laten bespreken. Zij kan als geen ander onder woorden brengen hoe een foto overkomt en wat je er eventueel nog aan kunt doen om nog meer zeggingskracht te creëren. Dus… neem je foto’s mee en laat ze zeker even aan haar zien!!

Bent u nieuwsgierig wat we nog meer voor u in petto hebben dan kunt op de programma pagina lezen wat voor activiteiten er nog meer zijn. Daar zijn ook de precieze tijden van alle lezingen/presentaties vermeld.

Wil je meer weten over Diana Bokje? Kijk op haar website.